Skip to content
Algemeen
Hoe werkt een CV ketel?
Wanneer u de warme kraan of de verwarming gebruikt, gaat de brander in de CV ketel werken. Deze brander in de CV ketel werkt meestal op aardgas. De brander verwarmt het water voor de verwarming in uw huis. En (in het geval van een combi-ketel) ook het water voor uw keuken en badkamer. Door middel van een pomp wordt het water naar de radiator of kraan gepompt. En voilà, uw radiator verwarmt de woning en u heeft warm water uit de kraan.
Wat is een CV ketel?
Een CV ketel ('centrale-verwarmingsketel') zorgt voor de opwarming van water waarmee ruimtes in een pand of woning worden verwarmd. Een pomp zorgt ervoor dat het verwarmde water door het verwarmingssysteem circuleert. De CV-ketel is ook aangesloten op een rookgasafvoerkanaal om vrijkomende rookgassen af te voeren. Door middel van een thermostaat wordt de gewenste temperatuur in de woning gereguleerd.

Solo ketel

Er zijn verschillende soorten cv ketels. Een solo cv ketel verwarmt alléén het water dat gebruikt wordt voor de centrale verwarming van een woning. Om kraanwater en badwater te verwarmen is er een extra apparaat nodig; een geiser of een boiler.

Combi ketel

Combi-ketels verwarmen zowel het water voor de centrale verwarming, als het kraanwater en uw douche- en badwater. Er is bij een combiketel dus géén extra boiler nodig. Tegenwoordig zijn veel van de CV-ketels op de markt combiketels.
Wat is een HR ketel?
HR-ketel staat voor 'hoogrendementsketel'. Simpel gezegd is het een verbeterde CV ketel. Doordat een moderne HR ketel gebruik maakt van een elektronische ontsteking wordt er minder gas verbruikt. Het rendement van een hoogrendementsketel kan tot wel 90% hoger zijn dan bij oudere CV ketels. Het verschil tussen CV ketels en HR ketels is dus simpelweg het rendement.
Onderhoud
Waarom heeft een CV ketel onderhoud nodig?
Een CV ketel heeft periodiek een onderhoudsbeurt nodig, maar waarom is dat eigenlijk zo? Daar zijn meerdere redenen voor.
  • GARANTIE: Bij verschillende merken is periodiek onderhoud een voorwaarde om garantie op de CV-ketel te behouden. Daarnaast hechten ook verzekeraars hier veel waarde aan, bijvoorbeeld bij de opstalverzekering.
  • VEILIGHEID: In een CV-ketel kan slijtage ontstaan, wat voor storingen en zelfs gevaarlijke situaties (zoals koolmonoxide) kan zorgen.
  • MINDER STORINGEN: Een goed onderhouden ketel geeft minder kans op storingen.
  • DUURZAAMHEID: Een CV ketel die jaarlijks wordt onderhouden gaat langer mee.
  • ZUINIGER: U stookt zuiniger met een goed onderhouden CV ketel.
Wat doet de monteur bij een onderhoudsbeurt?
Wanneer u een onderhoudsabonnement heeft bij KetelService24, komt onze servicemonteur één keer per jaar bij u langs. De monteur zal uw ketel schoonmaken, bijvullen en ontluchten. Ook wordt de ketel gecontroleerd op de juiste werking van de regel- en beveiligingsapparatuur. En er wordt gekeken of de afstelling van het gasverbruik en uitstoot in orde is. Wilt u ook een onderhoudsabonnement voor uw CV ketel? Ga naar Onderhoudsabonnement aanvragen.
Onderhoudsabonnement
Hoe vraag ik een onderhoudsabonnement voor mijn CV ketel aan?
Om een onderhoudsabonnement voor uw CV ketel aan te vragen, gaat u naar de pagina Onderhoud CV ketel. Vul het formulier volledig in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. KetelService24 heeft verschillende onderhoudsabonnementen samengesteld. U kunt zelf kiezen welke bij uw situatie en wensen past.
Met welke merken CV ketels werkt KetelService24?
KetelService24 werkt onder andere met cv ketels van Remeha, Itho Daalderop, Nefit, Intergas en Vaillant. Voor ketels van het merk Intergas (jonger dan 10 jaar) bieden we een All-In onderhoudsabonnement aan.
Storing
Mijn CV ketel geeft een storing aan, wat nu?
Neem contact op met KetelService24. We maken direct een afspraak en komen, afhankelijk van uw onderhoudsabonnement, zo spoedig mogelijk langs.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!

Storing? Neem direct contact op!

KETELSERVICE24 WERKT O.A. MET DE VOLGENDE MERKEN:

Back To Top